tisdag 14 februari 2012

Egengjord tacokrydda

Nu var det ett tag sedan, jag har lyckats få dubbelsidig öroninflammation och inte mått jättebra. Men här kommer i alla fall ett recept på egen tacokrydda. Jag gillar att göra mat från grunden när tiden finns visst jag använder halvfabrikat också det är ju perfekt att ha för att bara slänga ihop en maträtt, speciellt när man har hungriga barn som bara skriker efter mat.
Tacokrydda
blir ungefär 2 dl

2 msk anchochilipulver
1 msk lökpulver
1 tsk vitlökspulver
1 tsk paprikapulver
2 msk spiskummin
1 msk salt
1 tsk socker
1/2 tsk oregano
1/2 tsk timjan
1/2 tsk svartpeppar
1/2 tsk cayennepeppar
2 msk maizenamjöl



Blanda ihop allt och förvara i en lufttät burk. Det är lagom att använda 2 msk per 400-500 g nötfärs.

Jag hade inte anchochilipulver utan tog vanligt chilipulver dessutom tycker jag att 2 msk inte räckte tog lite till men det är bara att smaka sig till. Om man vill ha hetta så är det bara att ha i mer cayennepeppar, själv har vi barn och detta recept passar perfekt även till dem.


Ok lite reklam för Santa Marias kryddor som vi råkar ha hemma...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar